Frappe nedir, nasıl yapılır, içine ne konulur?

Sevilen bir içecek olan frappe yeniden gündem oldu. Frappe nasıl bir içecektir, nasıl yapılır, tadı neye benzer?

Frappe nedir, nasıl yapılır, içine ne konulur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara’da bir pastaneyi ziyaret etti. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a frappe ikram edildi. Frappeyi içen Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu oldukça beğendi ve içeceği hazırlayan pastane çalışanına teşekkür etti. Bu anların görüntüleri sosyal medyada yayılınca insanlar frappenin ne olduğunu araştırmaya başladılar.

FRAPPE NE DEMEK?

Frappe ilk olarak Yunanistan’da çıkmış ve dünyaya yayılmış bir içecektir. Genel itibariyle instant kahveye süt eklenmesi ise yapılmaktadır. Köpüklü bir içecek olan frappe diğer kahve türlerine göre oldukça farklıdır. Bu içeceğin hazırlık aşaması benzerlerine göre değişiktir. Malzemelerin harmanlanarak bir karışım haline getirilmesi gerekmektedir. İşte ustalık da tam da bu sırada ortaya çıkıyor. Sallanarak, dövülerek veya karıştırılarak bu içecek hazırlanabilir. Burada tercih içeceği hazırlayan kişinindir.

Frappenin çok yaygınlaşması özellikle de buz eklendiğinde serinletici bir içecek olmasından kaynaklanmaktadır. Yoğun bir kıvama sahip olan frappe serinletici etkisi ile sıcak havalarda çokça tercih edilmektedir. Pratik yapılması ile frappenin yaygınlaşmasını teşvik etmiştir.

İÇİNE NE KATILIR?

Türkiye’de de yaygın bir içecek haline gelen frappe çok farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bu farklılık da içerisine konulan ekstra malzemelerden kaynaklanıyor. Süt ve kahve ile hazırlanan frappenin içerisine aroma vermesi ve farklı tat katması için meyve, dondurma, kakao, çikolata da eklenebiliyor. Bu eklemeler ile beraber çok farklı çeşitte frappe ortaya çıkmaktadır.

FRAPPE NASIL YAPILIR?

Frappe kolay yapılan bir içecektir. Öncelikle ana malzemeler olan süt ve instant kahve harmanlanır. Sonrasında başka bir malzeme eklenecek ise katılır. Ardından ise bu malzemeler karıştırılır ve köpük elde edilene kadar bu işleme devam edilir. Buz eklemek isteyenler de bunu yapabilirler. Nihayetinde ortaya çok sevilen bir içecek çıkacaktır.

SONRAKİ HABER