Fiyatlar uçtu! Öğrenciye uygun dediler artık bedeli asgari ücreti geçti

Enflasyon ve maliyet fiyatlarının artması ile birlikte her şeye zam geldiği gibi evlerde kira ve satış fiyatlarına da zam geldi. Öğrenciye ucuz denilen evler bile asgari ücretten başlarken ailelerin kaldığı evler 15-20 bin TL bandına yükseldi.

Fiyatlar uçtu! Öğrenciye uygun dediler artık bedeli asgari ücreti geçti

Ukrayna savasının hemen ardından zam haberleri gelemeye başlamıştı. Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan 6 Şubat depreminin yaşanmasıyla da bu zamlar katlanarak çığ gibi büyüdü ve vatandaşın cebi yandı. Öğrenciye uygun dedikleri evler bile bugün neredeyse bir asgari ücret fiyatına çıktı. Yalnızca bir odanın kirası bile 6 bin TL'den başlıyor.

kira-2nvq-cover.jpg

ŞEHİR MERKEZLERİNDE EV FİYATLARI UÇTU

Şehir fiyatlarında en düşük ev kiraları 8 bin liradan başlarken en yüksek ev kiraları 250 bin liralara kadar çıkıyor. Özellikle iş ve üniversite dolayısı ile göç alan şehirlerde fiyatlar durdurulamıyor. Vatandaşların tepkisi çığ gibi büyürken öğrenciler barınamamaktan şikayetçi. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, ‘Öğrenciye uygun’ başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.

screenshot-26.jpg

Rusya- Ukrayna savaşı sonrası satılık ve kiralık ev fiyatlarının 5 kattan fazla arttığı Antalya’da, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası alım, satım, kiralama hareketliliği devam etti. Merkez ilçelerde en ucuz ev kirası 8 bin lira, en yüksek kira ise 250 bin lira. Satılık evler de 1 milyon lira ile 150 milyon liraya alıcı buluyor.

SADECE 1 ODA 6 BİN LİRAYA KİRALANIYOR

Özellikle üniversite yakınlarındaki evlerin pahalılığı nedeniyle öğrenciler bütçelerine uygun ev bulmakta zorluk çekti.

evkirasinasilbelirlenir.jpg

Üniversite çevresindeki mahallelerde, ‘Öğrenciye uygun’, ‘Üniversiteye yürüme mesafesinde’, ‘3 öğrencinin kalabileceği ev’, ‘Eşyalı ev’ gibi konu başlıklarıyla paylaşılan ilanlarda giriş kat, tek oda veya 2 odalı konutlar 8 bin liradan başlayan fiyata kiralanmaya başlandı.

ANKARA İSTANBUL İZMİR GİBİ ŞEHİRLERE DIŞARDAN GELENLER DİKKAT!

Büyükşehirlerde odaya kayıtlı esnaf dışında, bide bu işi yabancılar ve ayakçılar dedikleri yasal olmayan yollardan yapanlar var. Büyükşehirlerde bu sektörde çeteleşme son zamanlarda yoğun görülmeye başlandı. Özellikle son aylarda ev kiralama konusunda çok fazla şikayet alınıyor.

haberankara.com

SONRAKİ HABER