Fırtınalı havaya hazırlıklı olun! Meteoroloji 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 11 il için kuvvetli sağanak ve fırtınanın beklendiği ifade edildi.

Fırtınalı havaya hazırlıklı olun! Meteoroloji 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte 19 Ocak tarihinde toplamda 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildiği ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Türkiye geneli için kuvvetli sağanak ve fırtınanın beklendiği belirtildi. İllere göre verilen bu uyarılara ilişkin de bilgilendirmelerde bulunuldu.

MGM'DEN 11 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 11 il için yapılan açıklamalara göre uyarılar şu şekilde verildi;

Fırtınalı havaya hazırlıklı olun! Meteoroloji 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu

Antalya'nın Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 19.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Balıkesir'in Batı İlçelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; Balıkesir'in batı ilçelerine bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Havran ve Burhaniye'de kuvvetli, Edremit'te çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 19.01.2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (18.01.2024) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma (19.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzeybatı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Perşembe) akşam saatleri ile Cuma (19.01.2024) günü sabah saatleri arasında Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırtınalı havaya hazırlıklı olun! Meteoroloji 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu - Resim : 2

Konu hakkında yapılan açıklamaların ardından vatandaşların uyarıların verildiği çerçevede dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER