Fırtına ve sağanak için hazır olun! Meteoroloji 13 il için kuvvetli yağış uyarılarında bulundu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 13 il için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunduğu ifade edildi.

Fırtına ve sağanak için hazır olun! Meteoroloji 13 il için kuvvetli yağış uyarılarında bulundu

Bugün Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından 14 Şubat için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalar çerçevesinde 13 ilde kuvvetli sağanak ve fırtına hakkında dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin ifadelere yer verildi.

METEOROLOJİ 13 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Fırtına ve sağanak için hazır olun! Meteoroloji 13 il için kuvvetli yağış uyarılarında bulundu

Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinden başlamak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya’nın güneyi, Tunceli, Bingöl’ün güneybatısı, Batman’ın kuzeyi, Mardin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ise Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneybatısında yer yer gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ile Tunceli’nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak’ın doğu ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, kuvvetli güney-güneydoğulu rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırtına ve sağanak için hazır olun! Meteoroloji 13 il için kuvvetli yağış uyarılarında bulundu - Resim : 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinden başlamak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya’nın güneyi, Tunceli, Bingöl’ün güneybatısı, Batman’ın kuzeyi, Mardin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ise Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneybatısında yer yer gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ile Tunceli’nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak’ın doğu ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, kuvvetli güney-güneydoğu yönlerden rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:Rüzgarın Kıyı Ege'de kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu çerçevede kişiler tarafından yukarıda belirtilen uyarılara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER