Fırtına ve çığ tehlikesine karşı dikkat! Meteoroloji o iller için acil uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre fırtına ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Fırtına ve çığ tehlikesine karşı dikkat! Meteoroloji o iller için acil uyarıda bulundu

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre belirli illerde beklenen çığ tehlikesi ve sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Bu kapsamda yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

METEOROLOJİ O İLLER İÇİN UYARILARI DUYURDU!

Beklenen fırtına ve çığ tehlikesi hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan acil kodlu uyarılar şu şekilde verildi;

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege Denizi açıklarında fırtına bekleniyor!

Ege açıklarında rüzgarın bugün (14.02.2024) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma (16.02.2024) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarıların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yarın havanın nasıl olacağı yer aldı. Bu çerçevede yapılan açıklamalarda “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu (Erzincan, Kars, Ardahan, Hakkari ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu, Isparta çereleri, Antalya’nın batı ilçeleri ile Eskişehir’in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu’nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Fırtına ve çığ tehlikesine karşı dikkat! Meteoroloji o iller için acil uyarıda bulundu

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Konu hakkında uyarıların verildiği bölgelerde kişilerin beklenen sağanak yağış ve çığ tehlikesin karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER