Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas TBMM'de konuşma yapacak

İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun ABD Meclisinde konuşma yapması tepki toplamıştı. Yaşanan çatışma ile ilgili olarak taraflara başından beri itidal çağrısı yapan ve Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Türkiye'den bu konuşmaya karşı hamle geldi.

ABD'nin Netanyahu hamlesine Türkiye'den Mahmut Abbas'lı cevap

Filistin'de yaşananlara rağmen İsrail'e her zaman desteğini açıkça ifade eden Amerika Birleşik Devletleri, son olarak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu konuşma yapması için meclise davet etmişti.

Saatlerce ayakta alkışlanan Netanyahu Gazze'de sivilleri katletmediklerini söyleyerek yaşananlardan suçlu olmadıklarını iddia etmişti. Konu ile ilgili olarak Türkiye'den bu duruma büyük bir tepki gelmişti.

YAZILI DAVET YAPILDIĞI AÇIKLANDI

Amerika'nın suç işlediği sabit olan Netanyahu'ya karşı çıkmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı konuşma yapması için davet ettiği açıklandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas TBMM'de konuşma yapacak

Adalet Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel yaptığı açıklamada "Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas'ın, milli iradenin tecelli olan TBMM’de, Filistin halkının hak ve adalet mücadelesini tüm dünyaya güçlü şekilde duyurmak üzere hitapta bulunması için bir mektup yazarak ülkemize davet etmiştir" şeklinde konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın bu davete olumlu yanıt vermesi ve yakın zamanda TBMM'de bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor. Söz konusu konuşmanın zamanı ile ilgili şu anda bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER