Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

Amerika'nın her koşulda destek verdiği İsrail'in Başbakanı Netanyahu'yu meclisinde konuşturması büyük tepki çekmişti. On binlerce insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu olduğu tescillenen bir lidere bu kadar arka çıkılmasının ardından Türkiye'de Filistin liderini meclisinde konuşturma kararı aldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

Yangın yerine dönen Ortadoğu'da Filistin'in Gazze topraklarına yönelik işgal girişimi sürüyor. Öte yandan çevre ülkelere de saldırıların gerçekleştirilmesi bölgenin iyice huzursuzlaşmasına neden oluyor.

İLK OLARAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YANINA GİTTİ

İnsan hakları kurallarını defalarca çiğneyerek sivil yerleşim yerlerini ateş altına alan Tel Aviv yönetiminin en büyük destekçisi olan ABD'ye de tepkiler sürüyor. Filistin'in diplomatik olarak sesini duyurmasına yardım eden en büyük ülkelerden olan Türkiye, yapılan zulmün karşısında olduğunu bir kez daha göstermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Meclisinde Netanyahu'nun konuşmasının ardından Türkiye'de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a davet yollamıştı. Abbas geçte olsa davete olumlu yanıt verdi ve akşam saatlerinde Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından karşılanan Mahmut Abbas ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti.

GÖZLER TBMM'DE

Her iki lider baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Bölgede yaşanan zulmün ve diğer meselelerin konuşulmasının ardından gözler yarın mecliste yapılacak konuşmaya çevrildi.

Şu ana kadar TBMM'de 55 farklı ülkenin devlet adamı bir konuşma gerçekleştirdi. Bu liderlerden sadece Azerbaycan ve KKTC liderleri birden fazla kez konuşma yaptı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER