FETÖ’nün KPSS soruşturmasında 14 şüpheliye gözaltı!

Ankara merkezli 8 ilde terör örgütü FETÖ’nün 2013 yılında gerçekleştirilen (Kamu Personeli Seçme Sınavı) KPSS’de yaptığı usulsüzlüklere yönelik soruşturmada 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ’nün KPSS soruşturmasında 14 şüpheliye gözaltı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2013 yılında gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması ve dağıtılmasına ilişkin önemli bir operasyon düzenledi. Bu operasyon, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülke genelindeki etkisi ve faaliyetleriyle ilgili önemli bir adım olarak dikkat çekti. Operasyon kapsamında, soruların sızdırılmasında rol oynadığı tespit edilen 15 FETÖ üyesinin izine rastlandı.

Çalışma evlerinde kaldıkları belirlendi

Operasyonun hedefindeki şüphelilerin, KPSS sorularının ele geçirilmesi ve dağıtılması sürecinde rol aldığı tespit edildi. Ayrıca, örgüte mensup oldukları belirlenen bu kişilerin örgütün çalışma evlerinde kaldığı da ortaya çıktı. Bu durum, FETÖ'nün örgütsel yapılanmasının ve illegal faaliyetlerinin bir yansıması olarak değerlendirildi.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

kpss.webp

Eş zamanlı operasyonla yakalama

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takipler sonucunda harekete geçti. Operasyon, Ankara merkezli olmak üzere toplamda 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu eş zamanlı operasyon sonucunda, KPSS sorularının sızdırılmasında rol oynadığı belirlenen 14 FETÖ üyesi gözaltına alındı. Ancak bir kişinin firari olduğu ve yakalanması için çalışmaların hala devam ettiği bildirildi.

Operasyonun önemi

Bu operasyon, FETÖ'nün ülke genelindeki illegal faaliyetlerine ve özellikle sınav sorularının sızdırılması gibi skandal eylemlerine karşı ciddi bir adım olarak değerlendiriliyor. Örgütün kamu kurumlarına sızma ve devlet içindeki etkilerine dikkat çekilirken, emniyet güçlerinin bu tür örgütsel faaliyetlere karşı mücadelesinin sürdüğü vurgulandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER