Fatih Özmen ve Eren Özmen kimdir, nerelidir?

Forbes tarafından paylaşılan Forbes 400 listesinde yer alan Fatih Özmen ve Eren Özmen'in kim olduğu merak edildi.

Fatih Özmen ve Eren Özmen kimdir, nerelidir?

2023'te Forbes 400 listesine iki Türk de yer aldı. 3,4 milyar dolarlık serveti ile 338. sıradan listeye giren Eren Özmen ve 3,3 milyar dolarlık serveti ile 345. sırada yer alan Fatih Özmen, Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) sahipleri olarak biliniyor.

Peki, Fatih Özmen ve Eren Özmen kimdir, kaç yaşındalar ve nerelidirler?

İşte tüm detaylar...

FATİH ÖZMEN KİMDİR?

Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın sahibidir. Sierra Nevada Corporation'ın yegâne sahibi olarak Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen, Amerika'nın En Hızlı Büyüyen Özel Şirketlerinden birini işletmektedir. Şirket Sparks, Nevada merkezlidir.

Fatih Özmen, eski Türk Ulusal Bisiklet Şampiyonudur ve eğitimini elektrik mühendisliği üzerine tamamlamıştır. Özmenler, 1994 yılında Sierra Nevada Corporation'ı şirketi satın almıştır.

Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation'ı ABD İngiltere, Almanya ve Türkiye gibi 33 ülkede genişletti. Sierra Nevada Corporation bilim insanlarına, mühendislere ve çok sayıda işçiye istihdam sağlamaktadır. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren şirketlerden biri olarak bilinmektedir.

Fatih Özmen, 2008 yılında, Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. (Ocak 2008) ve SpaceDev, Inc. (Aralık 2008) şirketlerini satın aldı. Satın almalar SNC'yi uzay ve havacılıkla ilgili endüstrilere itti. Şirketin son projesi ticari bir uzay taşımacılığı aracı olan Kasım 2016 duyurulan, Dream Chaser aracı oldu.

2014 yılında, Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen bilim, mühendislik ve gazetecilik gibi alanlarda girişimci destek programlarına kalıcı katkı sağladı.

Fatih Özmen Serveti

Fatih Özmen, Forbes Türkiye'nin 2020'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1.40 milyar dolarlık servetiyle 17. sırada yer almaktadır. Ayrıca yine Forbes tarafından hazırlanan ABD'nin en zenginleri listesinde de yer almaktadırlar.

EREN ÖZMEN KİMDİR?

Eren Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın başkanıdır. Eren Özmen liderliğinde, Sierra Nevada Corporation Birleşik Devletler En iyi bir kadına ait Federal Müteahhitlerden biri haline gelmiştir.

1958 yılında memur bir çiftin çocuğu olarak İzmir'de doğdu. Eren Özmen Ankara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 1981 yılında yüksek öğrenimini sürdürmek için ABD'ye gitti.Özmen, 1985 yılında Nevada, Reno Üniversitesi'nden (UNR) İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans derecesini aldı ve kısa bir süre sonra, 1988 yılında Sierra Nevada Corporation'a katıldı. Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen 1994 yılında Sierra Nevada Corporation şirketini satın aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER