Fatih Cami saldırısında yeni gelişme! Olay güvenlik kamerasına an be an yansıdı

Dün, İstanbul'da bulunan Fatih Cami'nde gerçekleşen bıçaklı saldırının yeni detayları ortaya çıktı. Bıçaklı saldırganın sloganlar eşliğinde camiye girişi ve saldırı anları güvenlik kameralarıyla saniyesi saniyesine kaydedildi.

Fatih Cami saldırısında yeni gelişme! Olay güvenlik kamerasına an be an yansıdı

Dün, İstanbul'da bulunan Fatih Cami'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda cami imamı ve o sırada camide bulunan bir vatandaş yaralandı. Olayın öğrenilmesi ardından detayları merak konusu olurken, bugün olay anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, dün saat 19.15'te, İstanbul'da bulunan Fatih Cami'nde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Ö.S. adlı bıçaklı saldırgan, "Allahuekber putları camiden çıkartın" diyerek camiye girdi. Cami içerisinde huzursuzluğa neden olan saldırgan, Cami İmamı Galip Ustan tarafından uyarıldı. İmam, saldırgandan camiden çıkmasını istedi.

BIÇAKLA SALDIRDI

İmam Galip Usta'nın uyarısı üzerine saldırgan Ö.S., yanında bunulan bıçakla Usta'ya saldırdı. O sırada camide bulunan Bilal Erdem olaya müdahale edip imamı kurtarmaya çalışırken saldırgan Ö.S.'nin saldırısına uğradı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleleri ardından hastaneye kaldırılan Galip Usta ve Bilal Erdem tedavi altına alındı. Saldırgan Ö.S. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hastaneye kaldırılan Bilal Erdem'in durumunun ağır olduğu öğrenilirken, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

DAHA ÖNCEDEN DE SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Fatih Cami saldırısında yeni gelişme! Olay güvenlik kamerasına an be an yansıdı

Saldırgan Ö.S.'nin gözaltına alınması ardından emniyetteki işlemleri devam ediyor. İlk açıklamalara göre Ö.S.'nin daha önceden bir suç kaydı olduğu ve üzerine ruhsatlı bir av tüfeği bulunduğu belirtildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü üzere saldırgan, camide bulunan bir polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanıyor. Saldırganın daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER