Fas'taki depremde son rakamlar, kaç ev yıkıldı, kaç kişi hayatını kaybetti?

Fas'ta 8 Eylül gecesi yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir hafta geçti. Son rakamlar açıklandı, binlerce ev kullanılmaz hale geldi.

Fas'taki depremde son rakamlar, kaç ev yıkıldı, kaç kişi hayatını kaybetti?

Son günlerde üst üste gelen doğal afetlerin rakamsal verileri açıklanmaya devam ediyor. Fas'ta 8 Eylül Cuma günü gecesi meydana gelen 7 şiddetindeki deprem ülkede büyük bir hasara yol açtı. Gün geçtikçe gelen rakamsal veriler artıyor. Son olarak Fas Kraliyet Divan'ı yaşanan felaketle ilgili yazılı açıklama yaptı.

screenshot-13.jpg

Fas Kraliyet Divanı depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve yardımların ulaşıtılması için Kral 6. Muhammed'in başkanlığında özel bir toplantı düzenledi.

screenshot-12.jpg

Depremden etkilenen 5 bölgede yaklaşık 50 bin evin tamamen veya kısmen çöktüğüne işaret edilen açıklamada, devletin depremden etkilenen ailelere 30 bin dirhem değerinde acil yardım sağlayacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Tamamen yıkılan evler için 140 bin dirhem, kısmen yıkılan evler için de 80 bin dirhem doğrudan mali yardım sağlanacağı" belirtilirken, kaç evin tamamen yada kısmen yıkıldığına dair bilgi verilmedi.

fas-deprem-768x512.jpg

3 BİNE YAKIN ÖLÜ VE 6 BİNDEN DAZLA YARALI VAR

Fas'ta yaşanan 7 büyüklüğündeki deprem, Marakeş'in yanı sıra başkent Rabat ile Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilemişti.

1190206-1350961065.jpg

Fas İçişleri Bakanlığı, son verilere göre depremde can kaybının 2 bin 946, yaralı sayısının da 5 bin 674 olduğunu duyurmuştu.

SONRAKİ HABER