Fas'taki depremde son durum! Kaç şiddettin de oldu, ölü sayısı kaça yükseldi?

Kuzey Afrika bölgesindeki Fas'ta dün gece saatlerinde deprem meydana geldi. Özellikle kırsal kesimde yıkıma yol açan depremde yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Fas'taki depremde son durum! Kaç şiddettin de oldu, ölü sayısı kaça yükseldi?

DEPREMİN ŞİDDETİ

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, saat 23.10 sıralarında merkez üssü ülkenin kuzeyindeki El-Huz bölgesinin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen7.0 büyüklüğündeki depremin bölgedeki son 120 yıldaki en yıkıcı deprem olduğu açıklamasını yaptı.

arton53967-696x392.jpg

Fas yetkilileri yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve ölümlerin çoğunun ulaşılması zor dağlık bölgelerde olduğunu söyledi. 7.0 büyüklüğündeki deprem ülkenin başkenti Rabat dahil Kazablanla, Marakeş ve Fes gibi kalabalık kentlerde de hissedildi.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Depremde ilk belirlemelere göre,296 kişi hayatını kaybetti, 153 kişide yaralandı. Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua'nın bulunduğu aktarıldı. Depremin merkez üssüne en yakın büyükşehir olan Marakeş sakinleri, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan eski şehirde bazı binaların yıkıldığını da söyledi.

fas-ta-7-buyuklugunde-deprem-16309579-amp.jpg

Ülkedeki yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını ve tüm imkanlarını seferber ettiklerini açıkladı. Ayrıca Fas'taki kurtarma ekiplerinin deprem sebebiyle yolların hasar görmesi ve yıkılması sebebiyle yıkılan bölgelere ulaşmakta zorluk çektikleri öğrenildi.

images.jpg

SON YÜZYILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, saat 23.10 sıralarında yaşanandepremin büyüklüğünün 7 büyüklüğünde olduğunu ve depremden 19 dakika sonra 4,9 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirdi. Her iki ölçümde son yüzyılda Fas'ta yaşanan en büyük deprem olduğu biliniyor.

SONRAKİ HABER