Fas'ta ki depremde son durum! Ölü sayısı 2 bini geçti

Kuzey Afrika ülkesi olan Fas'ta bir önceki gün meydana gelen 7.0 şiddetindeki depremin bilançosu ağır oldu.

Fas'ta ki depremde son durum! Ölü sayısı 2 bini geçti

Kuzey Afrika Ülkesi olan Fas'ta son 120 yılın en büyük depremi yaşandı. 7.0 şiddetindeki deprem bölgedeki birçok kenti ve kırsal bölgeyi etkiledi.

son-dakika-fas-ta-meydana-gelen-7-buyuklugundeki-16311955-281-amp.jpg

ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

Yetkililer çoğunluğu Marakeş olmak üzere bölgedeki beş bölgede ölü sayısının 2 bini geçtiğini duyurdu. Açıklamada 2059 kişinin yaralandığını ve bunların 1404’ünün durumunun ise ağır olduğunu açıkladı. Yetkililer ölüm sayısının artmasını beklerken, birçok bölgeye erişilemediğine de dikkat çekti.

kapak-013805.jpg

DEPREMDEN 300 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Dünya Sağlık Örgütü yetkililerden gelen açıklamaya göre, ülkede etkili olan depremden 300 binden fazla insanın etkilendiğini açıklarken, Fas'ta 3 gün milli yas ilan edildi.

DÜNYA MİRASIDA ZARAR GÖRDÜ

Marakeş’te yıkılan bazı binaların UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer aldığı belirtilirken, 12’nci yüzyılda inşa edilen Koutoubia Camisi’nin de hasar gördüğü aktarıldı.

fas-2105879.jpg

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Fas Silahlı Kuvvetleri, güvenlik güçleri ve sivil savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken bölgede hala ulaşılamayan dağlık alanlarında olduğu bildirildi. İnsani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.

SONRAKİ HABER