FAST ve EFT ödemeleri neden yapılamıyor, internet bankacılığı çöktü mü?

Türkiye genelinde bankalar arası Fast işlemlerinde aksamalar yaşandığına ilişkin bazı sosyal medya kullanıcılarından açıklama geldi. EFT işlemlerini yapamayan müşteriler internet bankacılığında sorun olup olmadığını sorgulamaya başladı. Bu çerçevede merak edilen ''Fast işlemleri neden yapılamıyor?'' sorusu da yanıt buldu.

FAST ve EFT ödemeleri neden yapılamıyor, internet bankacılığı çöktü mü?

İnternet Bankacılığı ile pek çok bankacılık işlemi hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bankacılık işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde şubeye gitmeden halletmek isteyenlerin tercihi olan internet bankacılığından EFT, FAST ve Havale işlemleri de kolaylıkla yapılabiliyor. Bir son dakika bilgisine göre ülkemiz genelinde bankalar arası Fast işlemlerinde aksamalar yaşandı.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarımı gerçekleştiriyordu. Bu işlemlerde limitler 50 bin liraya yükseltildi. Böylece 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabilecek. Ancak FAST ödemelerine ilişkin sorunla beraber vatandaşlar da ‘’İnternet bankacılığı çöktü mü, FAST işlemleri neden yapılamıyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

FAST İŞLEMLERİ NEDEN YAPILAMIYOR?

Para transferi yapmak isteyen banka müşterileri haftanın ilk işlem gününde işlemlerini gerçekleştiremedi. Bankalar arası para transferi hizmeti EFT ve ücretsiz hızlı para transferi sistemi olan FAST sistemlerinde hizmeti Merkez Bankası sunarken, transferler gerçekleşmedi.

FAST ve EFT ödemeleri neden yapılamıyor, internet bankacılığı çöktü mü?

Kısa süreli sorun giderildikten sonra işlemler normale döndü. Aksamanın giderilmesiyle birlikte para transferleri normale döndü ve Fast işlemleri olağan akışında devam ediyor. Sorunun yeniden tekrar etmemesi için de çalışma yapıldığı öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER