Faruk Beşer neden vefat etti, hastalığı neydi?

Bugün ailesi tarafından hayatını kaybettiği duyurulan Faruk Beşer hakkında merak edilenler devam ediyor. Peki Faruk Beşer neden hayatını kaybetti?

Faruk Beşer neden vefat etti, hastalığı neydi?

Bugün Prof. Dr. Faruk Beşer hakkında yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Beşer'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamaların ardından Beşer'in neden hayatını kaybettiği, kaç yaşında olduğu ve hastalığının ne olduğu konusunda merak edilenler artmaya başladı.

FARUK BEŞER HAYATINI KAYBETTİ!

Beşer'in ailesi tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada, “Faruk Beşer vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nden (Kartepe/Kocaeli) kaldırılacaktır. Ailesi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vefat haberinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Beşer için yayınladığı mesajında "Okuttuğu talebeleriyle, yazdığı kitaplarıyla, makaleleriyle amel defterinin hep açık kalacağını umduğumuz muhterem Prof. Dr. Faruk Beşer hocamızın mekânı cennet, derecesi âlî olsun. İlim dünyasının başı sağ olsun. Başta ailesi olmak üzere talebelerine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum." şeklinde ifadelere yer verildi.

FARUK BEŞER KİMDİR?

22 Nisan 1952 senesinde Trabzon’da dünyaya gelen Faruk Beşer, İlkokulu Trabzon’da okumuş, ardından İzmit İmam-Hatip’te ortaokulu okudu. Liseyi de Yozgat İmam-Hatip Lisesi’nde okuyan Beşer, 1972’de mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ni kazanmıştır. 1978 senesinde mezun olup aynı fakültede İslam Hukuku dalında “İslam’da Sosyal Güvenlik” adlı teziyle 1985’te doktor oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak yurt içinde ve yurt dışında pek çok görevi üstlenen Beşer, son olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı.

SONRAKİ HABER