Faroe Adaları nerede, Türkiye uçakla kaç saat sürüyor? Faroe Adaları harita konumu

Faroe Adaları’nın maçı öncesi bölgeye ilişkin aramalar hız kazandı. Faroe Adaları nerede, konumu ne, Türkiye ile uçuşu kaç saat sürüyor? Faroe Adalarına merak edilenler için detaylar haberimizde

Faroe Adaları nerede, Türkiye uçakla kaç saat sürüyor? Faroe Adaları harita konumu

Faroe Adaları Kuzey Atlantik bölgesinde bulunan bir adalar birliğidir. Bölgenin başkenti Torshavn’dır. Norveç ve İzlanda’nın arasında olan Faroe Adaları, Birleşik Krallık2ın yaklaşık olarak 200 km batısında bulunmaktadır.

FAROE ADALARI RESMİ DİLİ

Faroe Adaları resmi dili Faroece olarak bilinmektedir. Ülkenin büyük bir kısmını Faroeliler oluşturmaktadır. Yüzde 91.7’sinin dışında ülkenin yüzde 5,8’inde Danimarkalı, yüzde 0,4 İzlandalı bulunmaktadır. Çok az bir miktarda da Norveçli ve Polonyalı bulunuyor.

FAROE ADALARI HARİTADAKİ KONUMU

Dünya haritası üzerinden incelendiğinde Faroe Adaları’nın konumu Norveç ve İzlanda arasında kalıyor. Birleşik Krallık bölgesine de yakın bir yerde bulunan Faroe Adaları para birini Faroe kronudur. İşte Dünya haritası üzerindeki adaların konumu:

Faroe Adaları nerede, Türkiye uçakla kaç saat sürüyor? Faroe Adaları harita konumu

Faroe Adaları Türkiye ile ortalama olarak 4 saat 30 dakikalık bir mesafesi bulunuyor. Bölgede mayıs ayının başında yaz mevsimi başlıyor. Bu sebeple bölgeye gitmek için en uygun zaman Mayıs başı olarak ifade ediliyor.

FAROE ADALARI MAÇI

Faroe Adaları ile Kuzey Makedonya arasındaki maç spor severler tarafından takip ediliyor. Maç saat 16.00’da başladı. TV8,5’ta karşılaşma canlı olarak yayınlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER