Gazeteci Rasim Ozam Kütahyalı sosyal medya hesabından akşam saatlerinde bir açıklama yaparak CHP’ye kayyum atanacağı iddiasında bulunmuştu. Bu iddia kısa süre içerisinde yalanlanırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında soruşturma başlattı. Bu gelişme üzerine açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı.
TEYİTLİ BİLGİLER PAYLAŞILMALI
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuya dair sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Kamuoyunu yanılmaya yönelik yapılan dezenformasyonların yargı süreçlerini olumsuz etkileidğini ve toplumsal hayata da zarar verdiğini belirten Altun ivedilikle gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Ayrıca Fahrettin Altun gazetecilerin mesleki sorumluluk ile hareket ederek teyitli bilgileri paylaşmaları gerektiğini ifade etti.
GAZETECİLER SORUMLU HAREKET ETMELİ
Fahrettin Altun’un açıklaması şöyle:
“Sosyal medyada kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan ve dezenformasyon içeren paylaşımlar yargı süreçlerinin yanı sıra toplumsal hayatımıza da zarar verebilmektedir.
Son örneğine de bugün şahit olduğumuz bu dezenformasyon faaliyetlerine karşı Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz başta olmak üzere ilgili kurumlarımız ivedilikle harekete geçmekte, gereken tedbirleri almaktadır.
Bilgi kirliliğine sebep olacak paylaşımlar yapan kim olursa olsun yasalarımızda öngörülen müeyyidelerle karşılaşacaktır.
Bu süreçlerde gazetecilerin üzerinde, doğru ve teyitli bilgileri halkla paylaşmak gibi bir mesleki sorumluluk bulunmaktadır.
Tüm basın kişi ve kurumlarımızın haberciliğin temel değerleri olan hakikat, dürüstlük ve objektiflik ilkelerine saygı göstermeleri, mesleklerini bu prensip ve sorumluluklara bağlı şekilde icra etmeleri, demokrasimizin ve milli menfaatlerimizin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir.”
Türkiye’nin gündemine düşen ilgili iddianın etkisi oldukça büyük oldu. Yargı kurumları hemen harekete geçerken bu iddia Borsa İstanbul’u da olumsuz etkiledi. Vadeli işlemler piyasasının bu iddia bile beraber sert düştüğü görüldü.