Eyyam-ı biyd orucu nedir, ne zaman, kaç gün tutulur?

Eyyâm-ı biyd orucu hakkında merak edilenler arttı. Eyyâm-ı biyd olarak anılan zaman dilimi hakkında araştırmalar devam ederken bu orucun ne zaman ve kaç gün tutulduğu da gündemin konu başlıkları arasında yer aldı.

Eyyam-ı biyd orucu nedir, ne zaman, kaç gün tutulur?

Eyyam-ı biyd hakkında merak edilenler artarken bu özel günü ibadet ederek geçirmek isteyenlerin araştırmaları devam ediyor. Eyyam-ı biyd döneminin hangi tarihlere geldiğini merak edenler bu dönemde tutulacak oruca ilişkin de bilgi sahibi olmak istiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Eyyam-ı biyd oruçlarının idrak edileceği tarih de belli oldu. 2024 yılı takviminde hicri ayların 13, 14 ve 15'nci günlerinin hangi tarihlere denk geldiği araştırılıyor. Bu kapsamda ‘’Bu sene Eyyam-ı biyd oruçları ne zaman tutulacak?'' sorusuna da yanıt aranıyor.

EYYAM-I BİYD NEDİR, EYYAM-I BİYD ORUCU NE ZAMAN, KAÇ GÜN TUTULUR?

Halk arasında Eyyam-ı biyd olarak bilinen zamanlar aslında aydınlık günler anlamındadır. Eyın en parlak olduğu gecelerdir. Eyyam-ı biyd hicri ayların 13, 14 ve 15'nci gecelerine denk gelmektedir. Eyyam-ı biyd oruçları toplamda 3 gün tutulur.

Eyyam-ı biyd orucu nedir, ne zaman, kaç gün tutulur?

Recep ayının 13'üncü günü 24 Ocak Çarşamba, 14'üncü günü 25 Ocak Perşembe ve 15'nci günüde 26 Ocak Cuma günlerine denk geliyor. İslam alemi bu mübarek 3 günde oruç tutuyor. Söz konusu orucu tutmak isteyenler 24, 25 ve 26 Ocak tarihlerinde oruç ibadetlerini yerine getirebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER