Eyyam-ı bahur sıcaklığı ne anlama geliyor ve ne demek?

Sıcaklık değerlerinin artmasının ardından Türkiye'de eyyam-ı bahur sıcaklığının ekili olacağı ifade edildi. Vatandaşlar ise eyyam-ı bahur sıcaklığının ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki ama eyyam-ı bahur sıcaklığı ne demek?

Eyyam-ı bahur sıcaklığı ne anlama geliyor ve ne demek?

Sıcaklık değerlerinin artmasının ardından uzmanlar bu hafta eyyam-ı bahur sıcaklığının Türkiye'nin dört bir yanında etkili olacağını açıkladı. Bunun ile birlikte birçok vatandaş ise eyyam-ı bahur sıcaklığının kelime anlamını araştırmaya koyuldu. Peki ama eyyam-ı bahur sıcaklığı ne demek ve ne anlama geliyor?

sicak.jpg

EYYAM-I BAHUR'UN KELİME ANLAMI!

Yaz aylarında eyyam-ı bahur kelimesi sıklıkla kullanılıyor. Bunun ile birlikte uzmanlar ise bu hafta eyyam-ı bahur sıcaklığının etkili olacağını açıkladı. Bunun ardından ise birçok kişi eyyam-ı bahur sıcaklığının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

sicak2.jpg

Eyyam-ı bahur yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen bir isimdir. Arapça kökenli Türkçe sözcük olan eyyam-ı bahur sıcaklığının temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı kabul edilmektedir.

sicak3.jpg

Ayrıca kuzey yarımkürede, yaşandığı da belirtiliyor. Bunun ile birlikte Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer ve eyyam-ı bahur sıcaklığı yaşanır.

SONRAKİ HABER