Eylül ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Konut ve iş yeri için kira artış oranı hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından sıkça araştırılıyor. TÜİK her ayın 3’ünde kira artış oranına ilişkin verileri açıklıyor. Eylül ayı kira zam oranı ne zaman belli olacak?

Eylül ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Enflasyon herkes için çok önemli bir kriter. Bu noktada pek çok kişi kira artış oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Yüzde 25 kira zam sınırının kaldırılmasının ardından gözleri TÜİK’in açıklayacağı verilere çevirmiş durumda.

YÜZDE 25 KİRA ZAM SINIRI 1 TEMMUZ’DA KALDIRILDI

Yüzde 25 kira zam oranı 1 Temmuz tarihinden itibaren kaldırıldı. Kira artışında bundan sonra TÜFE ve TEFE rakamları belirleyici olacak. TÜİK Eylül ayı kira zam oranına ilişkin merak edilenler belli oldu. Buna göre TÜİK 3 Eylül Salı günü enflasyon rakamlarını açıklayacak. Enflasyon rakamları sadece maaş zammı için değil, kira artışları konusunda da belirleyici oluyor.

KİRA ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Eylül ayı kira artış oranı ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Eylül ayı kira zam oranı ne olur, ne kadar zam yapılır? Eylül ayı kira artış oranı 3 Eylül saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak.

KİRA ARTIŞI ALTINA GÖRE BELİRLENİR Mİ?

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir ev sahibi kira zammı için altını baz alacağını söylemişti. Bunun üzerine altın ile kiranın belirlenip belirlenmeyeceği merak konusu oldu. Konu ile ilgili bakanlık yaptığı açıklamasında kiranın altın ile belirlenemeyeceğini net bir şekilde ifade etti. Ev sahipleri aslında bu kararı mantıklı bularak yüzde 25 kira zam sınırının uygulandığı 2 yıllık dönem içerisinde zararlarını bu şekilde telafi edebileceklerini söylemişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER