Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un duruşmaları ertelendi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un duruşmalarının ertelendiğini açıkladı.

Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un duruşmaları ertelendi!

Aylardır gündem konularından biri olan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yaptığı kaza sonrası birlikte ABD’ye kaçmaları sonrası, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur gözaltına alınıp sonrasında Boston’da çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un duruşmalarının ertelendiğini ve Türkiye’ye iadeleri için girişimlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek eski adı Twitter olan X platformu üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“ADALETİN TECELLİSİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Adalet Bakanı Tunç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

EYLEM TOK VE TİMUR CİHANTİMUR OLAYI

Yazar Eylem Tok'un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur aracıyla 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne sebep olmuştu. Kazadan sonra Timur Cihantimur olay yerinden hızla uzaklaşıp Eylem Tok’la birlikte ABD’ye kaçmıştı. Oğuz Murat Aci olay sırasında ATV tipi arazi aracıyla yol kenarında park halinde duruyordu. Bu kazada 4 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER