Evlilik kredisi bekleyenleri bakanlık uyardı! Evlilik kredisi vaadiyle dolandırılmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi ile ilgili detaylar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detaylar açıklanmaya devam ederken bu kez dolandırıcılara karşı uyarı geldi.

Evlilik kredisi bekleyenleri bakanlık uyardı! Evlilik kredisi vaadiyle dolandırılmayın

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Recep Tayyip Erdoğan tarafından evlenecek çiftlere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL tutarında kredi verileceğini açıklamıştı. Vaadin yakında gerçekleşeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile kredinin ilk olarak deprem bölgesine verileceğini açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, verilecek kredinin detaylarını belirlediklerini ve şartları oluşturduklarını duyururken gelişmelerin yakında kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamıştı. Evlilik kredisi ile ilgili son dakika gelişmeleri takip edilirken bakanlıktan bu kez uyarı geldi.

BAKANLIK "EVLİLİK KREDİSİ VAADİ"NE KARŞI UYARDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Bankası adı altında "evlilik kredisi" vadeden, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

aile1-001.jpg

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, "evlilik kredisi" vaadiyle sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yaparak para topladığı belirtildi.

ekran-goruntusu-2023-11-06-175339-001.png

Bakanlığın ve yetkili diğer resmi kurumların internet sayfaları dışında, kaynağı belli olmayan ve doğruluğu teyit edilmeyen sahte internet sayfalarına itibar edilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada, "Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadesi kullanıldı.

aile-001.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER