Ev sahipleri ile kiracılar arasında sayısız mesele yaşanmakta ve bunların hukuki çözümleri kafa karıştırıcı olabiliyor. Bir ev sahibi kiracısı içindeyken evi satmak isteyebilir. Bu durum kiracıların pek isteyebilecekleri bir şey değildir. Yeni bir ev sahibi ile görüşmek zorunda kalmak kiracıları endişelendirebiliyor. Bu yeni ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayacak olma ihtimali kiracıları belirsiz bir hale bırakabiliyor. Üstelik yeni ev sahibinin belirli koşullarda kiracıyı evden çıkarma hakları da bulunuyor.
KİRACI EVİ SATAN EV SAHİBİNE KARŞI BİR YASAL HAKKA SAHİP Mİ?
Evin satışın gerçekleşmesi durumda kiracılar içerisinde kalacakları durumdan dolayı eski ev sahibini sorumlu tutuyorlar. Eski ev sahibinin kendilerini mağdur ettiğini belirten kiracılar yasal haklarını sorguluyorlar. Eski ev sahibinden tazminat alıp alamayacaklarını sorgulayan kiracılar yasal yaptırımları araştırıyorlar.
Kiracılar kiralamış oldukları evlerde bazı masraflar yapmış olabilirler. Çok eski bir kiracı değilse kiracının yeniden taşınması gerekeceği için bir masraf çıkma durumu da bulunuyor. Mahkemeye başvuran kiracı bu evin satışından dolayı bir maddi zararı varsa bunun karşılanması kapsamında ev sahibinden maddi tazminat talep edebiliyorlar.
Mahkemede evi satan ev sahibinden tazminat talep etmek isteyen kiracılar burada maddi zarara uğradıklarını ispat etmekle mükellef olacaklar. Bu ispat gerçekleşirse muhtemelen ev sahibi tazminat ödemesi yapması konusunda yasal bir zorunluluk ile karşı karşıya kalacaktır. Bu konuda en önemli ayrıntı kiracının uğradığı maddi zararı belgeleyebilir olmasıdır. Belgelemeden mahkemeden kiracıların kendi adlarına müspet bir karar çıkarmaları mümkün değil.