Evde teravih namazı kılınır mı? Evde cemaatle teravih namazı kılınabilir mi

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte gündüz oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar yatsı namazı vaktinde camilerde teravih namazı kılıyor. Camilerde teravih namazına gidemeyen insanlar evde tek başına teravih namazı kılıp kılmayacaklarını araştırmaya başladı.

Evde teravih namazı kılınır mı? Evde cemaatle teravih namazı kılınabilir mi

Müslüman Alemi Ramazan ayının başlamasının ardından oruç ibadetlerini yerine getirmeye başladı. Sahur vaktinden iftar zamanına kadar her hangi bir besin almayan vatandaşlar 30 gün boyunca bu ibadetlerine devam ediyor.

EVDE TERAVİH NAMAZI KILINIR MI?

Oruçtan sonra Ramazan ayı denildiğinde akla gelen bir diğer hususta Teravih namazı olarak biliniyor. Ramazan ayı boyunca yatsı namazı vaktinde camilere giden Müslümanlar cemaat ile birlikte Teravih namazlarını kılıyorlar. Çeşitli durumlardan dolayı o vakitte camiye gidemeyen vatandaşlar ise evde tek başına Teravih namazı kılıp kılamayacaklarına dair bilgi almak için araştırma yapmaya başladı.

Bir sünnet ibadet olan ve yüz yıllardır kılınmaya devam edilen bu ibadet ile ilgili evde kılınıp kılınmayacağı sorunun cevabı ise evet şeklinde oldu. Bir Müslüman teravih namazını evde tek başına kılabilir. Eğer aile bireyleri isterse toplu olarak evde de cemaat oluşturup teravih namazlarını kılabilirler.

MÜSLÜMANLAR AY SONUNA KADAR TERAVİH İBADETİNE DEVAM EDECEK

Her sene olduğu gibi bu senede Müslümanlar camilerde teravih namazlarını kılmak için toplanıyorlar. 2 rekatta bir ya da 4 rekatta bir selam verilerek kılınan namazlar Ramazan sonuna kadar sürecek. Ramazanın ilk gününden önce başlayan teravih ramazan ayının son gününden bir gün önce bitiyor.

Son gün orucunu tutan Müslümanlar yatsı namazı vaktinde Teravih kılmıyor. Normal olarak sadece vakit ibadetini yerine getiriyorlar.

SONRAKİ HABER