Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek ödemeleri bayramdan önce yatacak mı?

Evde bakım, engelli ve aile destek aylığı alan kişiler, haziran ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını sorgulamaya başladı. Aile destek ödemeleri hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam edenler için güncel bilgileri derledik.

Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek ödemeleri bayramdan önce yatacak mı?

Ülkemizde ihtiyaç sahibi durumdaki kişiler için nakit desteği sağlanan ekonomik programlar bulunuyor. Söz konusu programlara olan ilgi devam ederken hak sahipleri de ödeme tarihleri için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede haziran ayının gelişi ile beraber ''Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek ödemeleri bayramdan önce yatacak mı?'' sorusu gündeme geldi.

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken söz konusu ödemeleri alan hak sahipleri de bayram öncesi hesaplarına ödemelerin yapılıp yapılmayacağını merak etti. "Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek bayramdan önce yatacak mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alırken haziran ayı ödemelerine ilişkin detaylar da sorgulanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı, engelli bireylerin bakımına yönelik ödenen evde bakım parasının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek ödemeleri bayramdan önce yatacak mı?

Evde bakım maaşı ödemeleri ay ortasında gerçekleşiyor. Şehir şehir yatırılan ödemeler birkaç gün içerisinde tamamlanıyor. Evde bakım maaşı, engelli aylığı, aile destek ödemelerinin haziran ayında bayram öncesi ödenmesine ilişkin henüz bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER