Eşya toplama hobisi nedeniyle evinde adım atmaya yer yok!

77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz, yıllardır hobi olarak eşya topluyor. Yılmaz'ın hobisi nedeniyle evine gidenler adım atmaya yer bulamıyor.

Eşya toplama hobisi nedeniyle evinde adım atmaya yer yok!

Eşya toplama hobisi olan 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evini görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Yılmaz'ın evindeki her alanda çok fazla eşya bulunuyor.

Ardahan'da yıllardır hobi olarak eşya toplayan 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evine gelenler, içerisindeki binlerce ürünü görünce büyük şaşkınlık yaşıyor. Yılmaz, yıllardır kendisine hediye edilen veya hobi olarak satın aldığı oyuncaktan antika eşyalara, tekstil ürünlerinden kırtasiye malzemelerine binlerce ürünü özenle evine dizdi. Hobisi nedeniyle adeta adım atacak yerin kalmadığı evde yatak odası, koridor, balkon ve mutfak gibi alanlar dahi eşyadan geçilmiyor.

Eşya toplama hobisi nedeniyle evinde adım atmaya yer yok!

"BU İLGİM ARTARAK DEVAM ETTİ"

Eşyalara merakının emeklilikten sonra hobiye dönüştüğünü söyleyen Yılmaz, yaklaşık 34 yıllık emekliliğini eşya toplayıp evinde sergilemekle geçirdiğini anlattı. Yılmaz, "Geziler, konferanslar düzenledim. Yurt içi ve yurt dışında birçok gezimde, çalışmamda bana hediye edilen ve satın aldıklarımı toplamaya başladım. Bu toplama sadece burada değil, İstanbul'daki evimde de aynı durum mevcut. Çok büyük bir ilgiye dönüştü. Beni ziyarete gelenlere hediyeler veriyorum. Bu ilgim artarak devam etti. Benim hoşuma gidiyor. Bölgeme güzel bir hizmet diye düşünüyorum" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede ise Cengiz Yılmaz'ın bu çalışmasıyla kentte dikkat çektiğini belirtti. Uğur Dede, "Kendisini ziyaret ettik, çok ilgimizi çekti. Ziyaret edenlere hediyeleri ve ikramları da oluyor. Bu adeta kültür elçiliği. Kendisini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evini görenler, evin her yerinde eşya görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yılmaz, kendisini ziyaret edenlere hediyeler de veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER