Eskişehir’de Porsuk Çayı’nın bazı bölümleri yosun tuttu

Eskişehir'den geçen Porsuk Çayı’nın bazı bölümleri yosun tuttu. Porsuk Çayı'nda oluşan yosunlar ise görenlerin dikkatini çekti.

Eskişehir’de Porsuk Çayı’nın bazı bölümleri yosun tuttu

Eskişehir'de bulunan Porsuk Çayı yosun tuttu. Yosunların neden oluştuğu ise merak ediliyor. Azalan su akış hızından dolayı yosunların oluştuğu öngörülüyor.

Eskişehir kent merkezinden geçen ve şehrin simgesi olarak bilinen Porsuk Çayı’nın yüzeyi yosun tuttu. Özellikle suyun akışının durağan olduğu yerlerin kıyıya yakın bölümlerinde yosun yoğunluğu oluştu. Yosunların azalan su akış hızından dolayı oluştuğu düşünülüyor. Porsuk Çayı'nda görülen yosunlar ise vatandaşların dikkatini çekti. Porsuk Çayı’nın Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesi’nden geçen kısmında oluşan yosun yoğunluğu havadan görüntülendi.

Eskişehir’de Porsuk Çayı’nın bazı bölümleri yosun tuttu

BU YIL DAHA ÇOK YOSUN BİRİKİNTİSİ GÖRDÜM

Esma Acar adlı kişi, yosun oluşan noktaya yakın bir parkta kitap okuduğu esnada yüzeyi kaplayan yosun tabakasını gördüğünü söyledi. Esma Acar, oluşan görüntü hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Benim de dikkatimi çekti. Ben bu parka yakın ikamet ediyorum. Daha öncesinde de bu parkta gezintiye çıkıyordum. Bu yıl daha çok yosun birikintisi gördüm. Sanırım yağışların azalması buna sebep oluyor. Ya da barajlardan daha az su bırakılıyor olabilir. Tam emin değilim ama böyle bir görüntüyle karşılaştım. İlginç bir görüntü, daha öncesinde görmemiştim. Öncesinde daha fazla su görünüyordu."

Esma Acar, son olarak gördüğü yosun görüntüsünün kesinlikle daha kötü bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER