Eskişehir'de eğlence amaçlı ateş edilmesini engellemek için çalışmalar yapıldı

Eskişehir'de polis ekipleri, 11 ve 12 Haziran tarihlerinde eğlence amaçlı ateş edilmesini engellemek amacıyla bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Eskişehir'de eğlence amaçlı ateş edilmesini engellemek için çalışmalar yapıldı

Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, eğlence amaçlı ateş edilmesini engellemek amacıyla vatandaşlara bilgi verildi.

Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, düğün, nişan, sünnet, asker eğlencesi gibi etkinliklerde havaya ateş açılmasının oluşturabileceği zararlar hakkında vatandaşlar bilgilendirildi. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından polis ile halk arasındaki ilişkileri güçlendirilerek, daha güvenli yaşam alanlarının oluşturulması, suç işlenmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla çalışma gerçekleştirildi.

Eskişehir'de eğlence amaçlı ateş edilmesini engellemek için çalışmalar yapıldı

BİLGİLENDİRME HANGİ MAHALLELERDE YAPILDI?

Yapılan çalışmalarda, düğün, nişan, sünnet, asker eğlencesi gibi etkinliklerde havaya ateş edilerek oluşabilecek yaralanma ve ölüm olaylarının engellenmesi amacıyla 11 ve 12 Haziran tarihlerinde Muttalip, Emirler, Koyunlar, Orta, Fevziçakmak, Gazipaşa, Şarhöyük ve Gündoğdu mahallelerinde bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Mahallelerde bulunan umuma açık yerlerde, ruhsatlı veya ruhsatsız silah ile hava ateş edilmesi durumunda oluşabilecek durumlar, cezaları ve yaptırımları hakkında bilgi verildi.

Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, 247 vatandaş bilgilendirildi. Ekipler tarafından "Mutluluğa kurşun sıkma, geleceğini karartma" ve "En mutlu gününüz en acı gününüz olmasın" sloganları bulunan 96 adet afiş asıldı.

Eğlence amaçlı yapılan bu durumun önüne geçmek için ekipler ellerinden geleni yaparak, konu ile ilgili vatandaşları bilgilendiriyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER