Eskişehir'de Dünya Süt Günü etkinlikle kutlandı

Dünya Süt Günü, Eskişehir'deki Karaöz Çiftliği'nde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte çocuklara süt içmenin öneminden bahsedildi.

Eskişehir'de Dünya Süt Günü etkinlikle kutlandı

2024 yılı Dünya Süt Günü, Eskişehir'de düzenlenen etkinlikle coşku içinde kutlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, sütün üretim süreci hakkında bilgilendirildi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen 2024 yılı Dünya Süt Günü etkinliği, çocuklarla birlikte Karaöz Çiftliği'nde kutlandı. Etkinlik, toplumu süt hakkında bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirmek amacıyla düzenlendi.

Eskişehir'de Dünya Süt Günü etkinlikle kutlandı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin Işık’ın nezaretinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar keyifli zaman geçirdi. Çocuklar etkinlikte çiftliği gezerek sütün üretim süreci hakkında bilgi sahibi oldu ve sütün sağlık deposu olduğunu öğrenirken aynı zamanda oyunlarla da eğlenceli vakit geçirdi.

Eskişehir'de Dünya Süt Günü etkinlikle kutlandı - Resim : 2

ETKİNLİKTE BULUNANLARA SÜT DAĞITILDI

Eskişehir'deki Karaöz Çiftliği'nde üretilen süt, etkinlikte bulunanlara dağıtıldı. Şube Müdürü Tacettin Işık, çocuklara süt içmenin ve süt ürünlerini tüketmenin beslenmedeki öneminden bahsetti. Şube Müdürü Tacettin Işık, sütün israf edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dünya Süt Günü, çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak ve sütün faydalarını öğretmek için kutlanıyor. Çocuklar ise bu sayede süt içmenin önemini görüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER