Eskişehir'de 357 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’deki ihracata dair bilgi verdi. Kesikbaş, 357 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Eskişehir'de 357 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’deki ihracata dair açıklamada bulundu. Açıklamada firmaların toplam ihracatını duyurdu.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi. Eskişehir’de faaliyet gösteren firmaların 2025 yılının ocak ayında 357 milyon dolar ihracat yaptığını ve ihracatın yılın ilk ayında önemli artış sağladığını belirten Kesikbaş, "Açıklanan verilere göre, Eskişehir ihracat rakamı ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artış gösterdi. Üreten ve değer oluşturan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı ihracattaki bu artan başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Eskişehir’in 'Ocak 2024' dönemine göre 23,3 milyon dolar daha fazla ihracat yaptığını duyuran Kesikbaş, "Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ihracatımız 333,7 milyon Dolar seviyelerindeydi. Bu yıla da yine rakamı yukarı çekerek başladık. En yoğun ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa ve Almanya oldu" ifadelerini kullandı.

Kesikbaş, ihracat projeleri için uygun şartlarda uzun vadeli kredi imkanları sunulması gerektiğine dikkati çekti. Firmaların desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER