Eski tip ehliyetleri yenilemek için verilen süre daralıyor

Eski tip sürücü ehliyetlerinin yenilenmesi için verilen süre 31 Aralık 2024 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar sürücülerin eski tip ehliyetini yeniletmesi gerekiyor. Aksi durumda yeni yıldan itibaren yüklü cezalar gelecek.

Eski tip ehliyetleri yenilemek için verilen süre daralıyor

İçişleri Bakanlığı son olarak yaptığı açıklamasında 1 Ocak 2016’dan önce verilen eski tip ehliyetlerin yenilenmesi gerektiğini söylemiş sürenin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı.

Bakanlığın vermiş olduğu sürenin bitmesine 3 aydan az kaldı. Ehliyetini yenilemek isteyenlerin 15 TL gibi bir bedel ödemesi yeterli olacak. Son olarak yapılan açıklamada 6 milyondan fazla kişinin sürücü belgesini yenilemediği ifade edildi.

SON TARİH 31 ARALIK 2024

Eski sürücü belgelerinin, 1 Ocak 2016'da verilmeye başlanan yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2024'te sona eriyor.

Bu tarihe kadar eski tip sürücü belgelerini yenileyen vatandaşlar ehliyetlerini indirimli olarak alabilecek. Süre sonunda belgelerini yenilemeyenler ise cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus müdürlüklerine bugüne kadar 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi için başvurduğunu söyledi.

6 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ YENİLEMEDİ

Kalkan, "Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi uygulamasında son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş olup günümüz itibarıyla sürücü belgesini yenilemeyen 6 milyon 264 bin vatandaşımız bulunmaktadır." dedi.

Eski tip sürücü ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin ilk olarak istenilen belgeleri hazırlaması ve daha sonra da NVİ’den randevu alması gerekiyor. 31 Aralık 2024’ten sonra eski tip ehliyet kullanmanın cezasının en az 5 bin TL olacağı öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER