Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından pek çok iddia gündeme geldi. Eski TCMB Başkanı Erkan'ın hakkında iddialar gündeme gelirken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yeni açıklama geldi.

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini duyurmuş ve yerine Fatih Karahan atanmıştı. Son olarak sosyal medya platformlarında yer alan bazı iddiaların Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), açıklamalarında bulundu.

Ekonomist Murat Muratoğlu, "Hafize Gaye Erkan, faizleri %60'a çıkarmak istediği için görevden alındı. Bu içeriden gelen çok ciddi bir bilgi." ifadelerine yer verdi. Ekonomist Muratoğlu'nun iddiasının ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi önemli bir açıklamada bulundu.

HAFİZE GAYE ERKAN İDDİALARINA DDM'DEN YANIT

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı.” iddiasına yanıt verdi.

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama - Resim : 2

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı.” iddiasının doğru olmadığını açıkladı. DMM'nin X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama - Resim : 3

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara Dezenformasyon Merkezi'nden açıklama - Resim : 4

Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda sosyal medyada yer alan iddialara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER