Eski Bakanlardan Recai Kutan hayatını kaybetti

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan'ın 94 yaşında vefat ettiği bildirildi. Kutan'ın son nefesini verdiğini Saadet Partisi duyurdu.

Eski Bakanlardan Recai Kutan hayatını kaybetti

Milli Görüş Hareketinin Necmettin Erbakan ile birlikte önde gelen isimlerinden Recai Kutan vefat etti. 1977-78 yılarında Türkiye İmar ve İskan, 1996-97 yıllarında ise Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak da görev yapan Recai Kutan Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Saadet Partisinde de görev almıştı.

Kutan'ın vefatına kadar mensubu olduğu Saadet Partisinden konu ile ilgili yapılan paylaşımda "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" denildi.

RECAİ KUTAN KİMDİR?

1977 seçimlerinde, Millî Selamet Partisi'nden Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükûmetinde imar ve iskân bakanı olarak görev aldı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı.

1983'ten sonra kurulan Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı oldu ve Refah Partisi'nin Malatya milletvekili olarak meclise girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te enerji ve tabii kaynaklar bakanı olarak görev yaptı.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. Fazilet Partisi'nin de kapatılmasıyla, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi.

SAADET PARTİSİNDE GÖREV ALMAYA DEVAM EDİYORDU

Kutan ilerleyen yaşına rağmen Saadet Partisi içerisinde görev almayı sürdürüyordu. Vefatının ardından taziye mesajları yağan Recai Kutan'ın resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından törenle defnedilmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER