Eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu 94 yaşında hayatını kaybetti

Eski İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu hayatını kaybetti. 94 yaşında vefat eden eski Bakan yarın Kayseri’de defnedilecek.

Eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu 94 yaşında hayatını kaybetti

Ankara’da yaşadığı biline eski İçişleri ve MSB Bakanı Çakmakoğlu 94 yaşında vefat etti. Eski bakanın yarın memleketi Kayseri’de toprağa verilecek.

23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili olan eski Bakan Çakmakoğlu’nun vefat üzerinde MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da yazılı bir açıklama paylaştı.

BÜYÜKATAMAN’DAN YAZILI AÇIKLAMA

Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kıymetli devlet adamlarımızdan İçişleri ve Milli Savunma eski bakanımız, 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekilimiz Sayın Sabahattin Çakmakoğlu Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Devletimizin birçok kademesinde çeşitli görevler üstlenerek yüksek bir özveri ile çalışan, önemli ve başarılı hizmetleri bulunan bir değeri kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

TBMM çatısı altında ve devletimizin çeşitli kademelerinde ülkemiz ve milletimiz adına yürüttüğü takdire şayan çalışmalar her zaman hayırla hatırlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletine, milliyetçi ülkücü harekete ve Türk milletine önemli hizmetleri bulunan, ömrü boyunca ülkemizin güvenliği ve refahı için kıymetli çalışmalar yürüten dava ve devlet adamı kıymetli büyüğümüz merhum Sabahattin Çakmakoğlu'na Cenabıallah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun”

SABAHATTİN ÇAKMAKOĞLU KİMDİR?

1930 doğumlu olan eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu, Kayserilidir. Eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olarak tamamlayan Çakmakoğlu kamu kariyerine ilk adımı Mülki İdare Amiri olarak atmıştır.

Ankara’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Çakmakoğlu 1991 yılında İçişleri Bakanı olarak görev yapmış 1992 yılında emekli olduktan sonra Anavatan Partisi’ne katılmıştı. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçen eski bakan 28 Mayıs 1999 yılında Milli Savunma Bakanı olarak atanmıştır.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER