Eş durumu öğretmen atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Atama bekleyen binlerce öğretmen tarafından bugün açıklanması beklenen eş durumu atama sonuçlarına nereden ulaşılacağı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Eş durumu öğretmen atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Eş durumundan atama hakkını kullanmak isteyen öğretmenler tarafından gerçekleştirilen başvuruların ardından atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından ise sonuçların nereden sorgulanabileceği yönünde internet üzerinden araştırmalar yapılmaya başlandı.

Bu çerçevede 17 Ocak 2024 tarihine kadar başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındığı belirtildi. Atama sonuçlarının da bugün gün içerisinde açıklanabileceği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştı.

EŞ DURUMUNDAN ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu haine gelen atamalar hakkında ilk yapılan bilgilendirmelere göre atama sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS ekranından T.C. kimlik numarası ve kullanıcı adı ile şifre kullanılarak yapılabileceği ifade edildi. Bununla birlikte e-Devlet üzerinden de sonuç sorgulama işlemlerinin yapılabildiği belirtildi. Fakat henüz sonuçların açıklanmadığı öğrenildi.

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli olan resmi açıklamanın internet siteleri üzerinden verilebileceği açıklandı.

ATAMA HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI!

Öğretmenler tarafından atama için gerekli olan başvurunun yapılmasının ardından MEB atamaları adayların tercihlerine ve hizmet puanlarına göre yapacaklarını ifade etti. Buna göre hizmet puanları eşit olan adaylar arasından da öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olan adaylara öncelik verileceği öğrenildi. Bu seviyede de eşitlik durumunun devam etmesinde halinde ise atanacak öğretmenlerin bilgisayar kursları ile belirleneceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER