Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan göçük ile ilgili ilk açıklamalar geldi

Ülke gündemine bomba gibi düşen acı haber Erzincan ilçesinden geldi. Erzincan'ın İliç ilçesinde bir göçük yaşandığı ve göçük altında kalan işçiler olduğu bildirildi. Konuya dair resmi makamlar tarafından ilk açıklama yapıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan göçük ile ilgili ilk açıklamalar geldi

Türkiye Erzincan'dan gelen haberle sarsıldı. İliç ilçesinde bir göçük meydana geldiği ve yaşanılan olay sonrası göçük altında kalan işçiler olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili hızlı bir şekilde yetkili makamlardan açıklama geldi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz denildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan göçük ile ilgili ilk açıklamalar geldi

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili adli süreci hızlı bir şekilde başlatıldığını “Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” diyerek duyurdu.

GÖÇÜK ALTINDA İŞÇİLER VAR

Öte yandan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olay le ilgili acı haberi vererek enkaz altında olan işçiler olduğunu açıkladı. Vali Aydoğdu “Toprakların istiflendiği alanda bir toprak kayması olduğu belirtildi. Şu anda durumu netleştirmeye çalışıyoruz" diyerek henüz detaylı bir bilginin oluşmadığını vurguladı. İlerleyen anlarda yaşanılan olaya dair detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor. Olay kısa sürede sosyal medya gündeminde ilk sıraya yükseldi.

SONRAKİ HABER