Erzincan'dan sonra bir maden göçüğü haberi daha!

Türkiye geçtiğimiz hafta yaşanan altın madeni göçüğünün ardından Türkiye yeni bir maden göçüğü haberi ile daha sarsıldı. Söz konusu olayın adresi Kayseri oldu.

Erzincan'dan sonra bir maden göçüğü haberi daha!

Türkiye geçen hafta şu ana kadar 2024 yılının en kötü olayları arasında ilk sırada gösterilebilecek bir haberle sarsılmış, Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin olduğu dev bir alanda bir toprak kayması olayı meydana gelmişti.

Yaşanılan acı olay sonrası 9 işçinin toprak altında kaldığı tespit edilirken aradan geçen 6 güne rağmen devam eden çalışmalarda işçilere ulaşılamadığı bildirilmişti. Bölgede halen çalışmalar devam ederken Türkiye yeni bir göçük haberi ile sarsıldı. Edinilen bilgiye göre Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.

1 İŞÇİ YARALANDI

Yaşanılan göçük olayı sonrasında alınan ilk bilgilerde kazanın sebebinin ne olduğunun henüz belirlenemediği ve yaşanan göçük sonrası 1 işçinin yaralandığı ifade edildi. Her hangi bir can kaybının bildirilmediği maden kazasında yaralanan işçinin hızlı bir şekilde tedavi altına alındığı ifade edildi. Yaşanılan kaza sonrası ilgili makamlar tarafından hızlı bir şekilde konunun net bir şekilde aydınlatılması için çalışmalar başlatıldı.

Göçük sonrası yaralanan işçinin ise ilk belirlemelere göre sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Yahyalı ilçesinde yaşanan kazanın ardından vatandaşlar ilk olarak Erzincan'ı hatırladı. Söz konusu kazada yaralanan tek işçinin sağlık durumunun iyi olması ve bir can kaybının yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi.

SONRAKİ HABER