Erzincan'da yaşanan göçük olayı sonrası Fırat Nehrine siyanür karıştığı iddialarına net cevap geldi

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan altın madeninde yaşanan göçük olayı sonrası en büyük iddialardan birisi Fırat Nehrine siyanür karıştığı olmuştu. Söz konusu iddiaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

Erzincan'da yaşanan göçük olayı sonrası Fırat Nehrine siyanür karıştığı iddialarına net cevap geldi

Türkiye dün öğleden sonra Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin olduğu bölgedeki toprak kayması haberi ile sarsıldı. Yaşanılan olay sonrası 9 işçinin göçük altında kaldığı haberi herkesi derinden etkilemişti. Devlet makamları ise hızlı bir şekilde olay yerine müdahale edildiğini ve işçilere ulaşılmaya çalışıldığını duyurmuştu.

Yaşanılan facia sonrası çeşitli kişiler ve sosyal medya hesapları tarafından Fırat Nehrine siyahür karıştığı ve bunun çok kötü sonuçları olabileceği ifade edilmiş, vatandaşlar büyük bir korkuya kapılmıştı.

ÖNLEMLER ALINDIĞI AÇIKLANDI

Söz konusu iddiaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu ifadeleri net bir şekilde yalanlayan bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Bakan yardımcımız ile birlikte jeoloji, maden ve çevre alanında uzman 10 bilim insanı ile sahada çalışmalar sürdürülmektedir. İlk andan itibaren Sabırlı ve Çöpler dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takibi yapılmaktadır. Şu an için bir kirlilik tespit edilmemiştir” denildi.

Erzincan'da yaşanan göçük olayı sonrası Fırat Nehrine siyanür karıştığı iddialarına net cevap geldi

Yapılan açıklamada en dikkat çekilen hususlardan birisi de yaşanılan facia sonrasında akan malzemenin nehre ulaşmaması adına Sabırlı Deresi’nin nehre ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığı açıklandı.

YENİ AÇIKLAMALAR BEKLENİYOR

Vatandaşlar tarafından söz konusu olayın ardından en büyük temenni alınan önlemlerin sonuç vermesi ve zehirli malzemelerin Fırat Nehrine karışmaması oldu. Konunun muhatapları tarafından yeni açıklamaların gelmesi ve konunun net bir şekilde kapanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER