Erzincan'da madende toprak kaymasına ilişkin bakanlıklardan açıklama geldi! 9 kişiye ulaşılamıyor

Bugün Erzincan'ın İliç içesinde maden ocağında meydana gelen maden kazasının ardından bakanlıklar tarafından ilk açıklama geldi. İlk belirlemelere göre 9 kişiye ulaşılamadığı öğrenildi.

Erzincan'da madende toprak kaymasına ilişkin bakanlıklardan açıklama geldi! 9 kişiye ulaşılamıyor

Bugün Erzincan'dan gelen acı haber geldi! Erzincan'ın İliç ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldiği ve yaşanılan olay sonrası göçük altında kalan işçiler olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili hızlı bir şekilde yetkili makamlardan açıklama geldi. İlk olarak AFAD tarafından yapılan açıklamaların ardından Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından da son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Konu ile ilgili ilk açıklama AFAD tarafından yapıldı. Bu çerçevede “Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” şeklinde açıklamalar ile yaşanan son gelişmeler açıklandı.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN 9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR!

Bu çerçevede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda "İliç'te bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayı sebebiyle 6 ambulans ve 2 UMKE Timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başındayız. Toprak altında olduğu düşünülen kişilere henüz ulaşılamadı. Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun." ifadeler ile destek ekiplerinin gönderildiği belirtildi.

Son olarak da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'daki madende meydana gelen toprak kaymasına ilişkin,"9 çalışanın maalesef bu toprak kaymasından olumsuz etkilendiği yönünde bilgi var." ifadeleri ile ilk belirlemelere göre 9 kişiye ulaşılamadığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER