Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! 6 kişi tutuklandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde yaşanan heyelan sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığı faciada 6 kişi tutuklandı.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! 6 kişi tutuklandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde, 13 Şubat Salı günü saat 14.30'da, istiflenmiş toprağın kayması sonucu büyük bir facia yaşandı.

Yaşanan heyelan ardından 9 maden işçisi toprağın altında kaldı. Facia sonrasında bölgeye hemen Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den AFAD, UMKE ve Kızılay'dan toplam 827 kişilik ekip gönderildi.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! 6 kişi tutuklandı

Arama kurtarma çalışmalarına ise JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda personel de katılım gösterirken, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

6 KİŞİ TUTUKLANDI!

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Savcıların, olay yeri keşif ve inceleme işlemleri ardından deliller toplanarak incelemeye alındı. İnceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilen toprak ve su numuneleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! 6 kişi tutuklandı - Resim : 2

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşanan facia ardından toprak altında kalan maden işçilerini arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olayla ilgili yürütülen mgeniş çaplı soruşturma da sürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER