Erzincan İliç altın madeninde hayatını kaybeden oldu mu, yaralı var mı?

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Yaşanan olay ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken vatandaşlar ölü yada yaralı olup olmadığını sorguluyor.

Erzincan İliç altın madeninde hayatını kaybeden oldu mu, yaralı var mı?

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Türkiye gündemine oturan olaya ilişkin vatandaşlar, ‘’Erzin İliç'deki altın madeninde ölü yada yaralı var mı, kaç kişi aranıyor, madende kaç işçi çalışıyordu?'' sorularına yanıt aranıyor.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan işçilerin durumu hakkındaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

ERZİNCAN İLİÇ'DEKİ ALTIN MADENİNDEKİ SON DURUM NEDİR?

Erzincan'daki madende toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmaları sürüyor. 10 milyon metreküp toprak kaydığı belirtilirken işçilere ulaşılması için bölgede AFAD, TSK arama kurtarma, JAK, madenciler, sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 1700 personel mücadele ediyor.

Erzincan İliç altın madeninde hayatını kaybeden oldu mu, yaralı var mı?

Bölgede göçük altında kalan işçilerin araçlarda ve konteyner içinde olduğu düşünülerek tam yerlerinin tespit edilmesi için yer radar sistemleri ile çalışmalar yapıldı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında AFAD ekipleri tek sıra halinde ellerine aldıkları demir çubuklarla ‘sondalama’ yöntemi kullanarak toprak altındaki işçilere ulaşmaya çalışıyor.

Erzincan İliç altın madeninde hayatını kaybeden oldu mu, yaralı var mı? - Resim : 2

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kriz masasındaki koordinasyon toplantısının devam ettiği ve arama kurtarma çalışmalarının ara verilmeden süreceği öğrenildi. Dört Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalıştığı öğrenilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER