Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde yaşanan facia tüm Türkiye'yi derinden üzdü. Toprak kayması nedeniyle heyelanın altında kalan maden işçilerinin haberlerinin gündeme düşmesiyle vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Yaşanan facia ve maden ocağı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Peki, Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı?

Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı?

Erzincan'ın İliç ilçesinde, bir maden ocağında, 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarından yaşanan toprak kayması faciası sonucu 9 maden işçisi toprağın altında kaldı. Yaşanan facianın duyulması ardından tüm Türkiye derin bir yasa boğulurken konuyla ilgili çeşitli iddialar da ortaya atıldı.

Facianın nedeni ve maden şirketi ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Peki, Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı?

Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı?

ERZİCAN ALTIN MADENİNDE SON DURUM NE, TOPRAK KAYMASI NEDEN OLDU?

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu 9 işçi toprak altında kaldı. Yaşanan facia ardından bölgeye hemen Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den AFAD, UMKE ve Kızılay'dan toplam 827 kişilik ekip gönderildi.

Arama kurtarma çalışmalarına ise JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda personel katılım gösterdi. Facianın neden olduğunu ile ilgili ilk açıklama ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı? - Resim : 2

Bakan Yerlikaya facianın, maden ocağı tarafından büyük miktardaki istiflenmiş toprak kütlesinin kayması nedeniyle meydana geldiğini belirterek, kayan toprağın ise 9-10 milyon metreküp kadar olduğunu aktarmıştı.

Toprak altından kalan işçilerin arama çalışmaları devam ederken, henüz işçilere dair herhangi bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları şu anda, AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli, diğer görevlilerle 1708 personel tarafından devam ediyor.

ERZİNCAN ALTIN MADENİNDE SİYANÜR TOPRAĞA SIZAR MI?

Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı? - Resim : 3

Yaşanan facia ardından vatandaşların endilendiği bir diğer konu ise toprakta bulunan siyanürün Fırat Nehri'ne sızıp sızmayacağı oldu. Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şu ana kadar herhangi bir kirliliğe ve korkulan bir olaya rastlanılmadığını belirterek, anlık olarak konunun takip edildiğini bildirdi.

ERZİNCAN ALTIN MADENİ KİME AİT?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait. 2010 yılından bu yana işletilen maden, İliç ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Erzincan altın madeni kimin, nerede? Erzincan İliç altın madeninde son durum ne, toprak kayması neden oldu, siyanür Fırat Nehri'ne sızar mı? - Resim : 4

Anagold Madencilik'e it olan madenin büyük ortağı ise ABD'li SSR Mining. Denver şirketi. Şirket, ABD, Kanada ve Arjantin'de bulunan maden sahalarını işletiyor.

Yaşanan facia ardından toprak altında kalan 9 maden işçisinin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili güncel bilgilendirmeler ilgili bakanlıklar tarafından yapılıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER