Ertelenen benzin ve motorin zammı bu gece daha da artarak gelecek

Vatandaşın cebini yakından ilgilendiren zam için beklenen gün geldi. Peş peşe gelen zamlardan dolayı güncel fiyatları takip edemeyen vatandaşlara bir şok haberi daha verildi.

Ertelenen benzin ve motorin zammı bu gece daha da artarak gelecek

21 Haziran'da uygulanması beklenen benzin ve motorin zammı haberi ilk duyulduğu andan itibaren büyük bir tepkiye neden oldu. Ortalığı ayağa kaldıran zam kararının uygulanmasına saatler kala bu kararın ertelendiği duyurulmuştu.

ZAMLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Araç sahiplerinin ve ulaşım sektöründe çalışanların büyük tepki gösterdiği zam kararının ertelendiği haberinin ardından vatandaşlar yeni gelen zammın ne miktarda olacağını endişe ile beklemeye başladı. Çok yüksek fiyattan araçlarının yakıtlarını doldurduklarını ve bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden vatandaşlara bir üzücü haber daha geldi.

ERTELENEN ZAMDAN DAHA YÜKSEK MİKTAR

Geçtiğimiz günlerde uygulanması son anda ertelenen benzin ve motorin zammı bu gece daha da artmış bir miktarda uygulanacak. Edinilen bilgiye göre benzine 2 TL, motorine ise 1.68 TL tutarında bir zam gelecek.

45 lira seviyelerine iyice yaklaşan akaryakıt fiyatlarının Temmuz ayında ise daha da fazla bir şekilde artması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerinin ardından akaryakıtın zamlanacak fiyatının çok daha yukarı fiyata yükselmesi bekleniyor.

Zam üstüne zam gelmesinin ardından vatandaşların bu duruma nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Maddi olarak zorlandıklarını ve geçinmenin iyice zorlaştığını ifade eden vatandaşların bu durumun içinden nasıl çıkacaklarını zaman gösterecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER