Erkan Baş Cumhurbaşkanına ne dedi?

, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın açıklamalarına AK Parti'den büyük tepki geldi. Erkan Baş ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne söyledi? İşte o açıklama...

Erkan Baş Cumhurbaşkanına ne dedi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan kavga ve mecliste kan dökülmesi Türk siyasetine damga vururken partiler arasındaki gerilimi de arttırmıştı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş tarafından yapılan açıklamalar bu gerilimi biraz daha arttırırken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu açıklamalara yanıt verdi.

ERKAN BAŞ NE DEDİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDA NE SÖYLEDİ?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan sert açıklamalar sonrasında Erkan Baş'ın açıklamaları bir kere daha gündem oldu. Ömer Çelik yapmış olduğu açıklamasında "TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa’daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır. Bu, Avrupa faşistlerine “tercümanlık” yapmaktan ibarettir. Avrupa faşistlerinin söylemlerini kes-kopyala-yapıştır yöntemi ile kullanmak, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir." diyerek son derece sert bir çıkışa imza atmıştı.

Erkan Baş Cumhurbaşkanına ne dedi?

Erkan Baş, Hacı Bektaş Veli Anma Töreni’nde yaptığı konuşmada "AK Parti oradaki saldırılarla bizi susturamayacağını veya bizim geri adım atmayacağımızı zaten biliyor. Amaç yurttaşı susturmak. Amaç Türkiye toplumunu baskı altına almak. Türkiye toplumunu şiddetle hizaya getirmek. Biz elimizden geldiğince, sadece kendi parti milletvekilimize değil bu ülkede hak, hukuk mücadelesi veren tüm yurttaşlarımız için hukuk, demokrasi mücadelesine sahip çıkan tüm yurttaşlar için bu duruşu sürekleştireceğiz. Asla kaba kuvvete boyun eğmeyeceğiz" sözleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi eleştirmişti.

Siyasi arena da partiler arasında gerilim her geçen gün biraz daha yükselirken TBMM'de yapılan Can Atalay oturumu ne yazık ki bir kere daha istenmeyen görüntülere sahne olmuş, yaşanan tartışma bir anda yumruklu kavgaya dönüşmüştü. Meclis kürsüsünün etrafında çalışanların yere dökülen kanları temizlediği görüntüler tepki çekmişti.

SONRAKİ HABER