Eren Bülbül kimdir, nerede nasıl şehit oldu?

Henüz 15 yaşında, Trabzon'da terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit olan Eren, aradan geçen 7 yılda unutulmadı. Yaşasaydı 22 yaşında olacak Eren Bülbül rahmetle ve minnetle anılmaya devam ediliyor.

Eren Bülbül kimdir, nerede nasıl şehit oldu?

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan Eren Bülbül, bölgede saklanan terör örgütü mensuplarının yerini askerlere gösterirken bir çatışma çıkmış, Bülbül olay yerinde şehit olmuştu. Kendisini korumaya çalışan Astsubay Ferhat Gedik ile birlikte genç yaşında hayata gözlerini yuman Eren Bülbül ülke genelinde bir sembol isim olmuştu.

SİTEMKAR PAYLAŞIMI İLE AKILLARDA KALDI

11 Ağustos 2017 yılında yaşanan olayda şehit olan Eren Bülbül vefatının 7. yılında bir kez daha gündem olmayı başardı. Kendisinin Facebook hesabından paylaştığı " Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı ile hatırlanan Eren Bülbül o zamandan beri "İyi ki varsın" Eren sözleri ile anılıyor.

Eren Bülbül kimdir, nerede nasıl şehit oldu?

Vefatından bir önceki sene babasını kaybeden ve genç yaşında baba acısı da yaşayan Eren Bülbül boş zamanlarında tarlada çalışarak ailesine katkıda bulunuyordu. Vefatı sonrası ülkede kahramanlığı ile adı en çok konuşulanlardan olan Şehit Eren Bülbül'ün adı yurt genelinde pek çok yere verildi.

Eren'in kabri Trabzon'un Maçka ilçesindeki Köprüyanı mahallesindedir. Her sene Eren'in yıl dönümünde kendisini sevenler mezarının başına toplanıp Eren Bülbül için dualar etmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER