EPDK açıkladı! O Vatandaşların elektrik aboneliği artık daha ucuza gelecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu önemli bir kararı kamuoyu ile paylaştı. Edinilen bilgiye göre bir çok vatandaş elektrik faturaları öderken artık daha ucuz bir masraf karşılayacak.

EPDK açıkladı! O Vatandaşların elektrik aboneliği artık daha ucuza gelecek

EPDK bir son dakika kararı aldığını açıkladı. Alınan karar ile milyonlarca vatandaşın parası cebine girecek. Kararın güvence bedeli ödemesi hakkında olduğu ifade edildi.

KARARDA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DETAYI

Söz konusu kararın 3 milyondan fazla vatandaşı kapsadığı ifade edildi. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan elektrik faturası desteği alan vatandaşlara yönelik bir karar alındığı bildirildi. Yapılan açıklamanın detayında ise söz konusu yardım alan 3 milyon 721 bin hanenin abonelik süresi boyunca güvence bedeli alınmayacağı açıklandı.

EPDK tarafından yapılan değişiklik kısa sürede gündem oldu. Bu düzenleme ile 681 TL ile 1634 TL arasında bir bedel vatandaşların cebine kalacak. Bu yapılan düzenleme ile ihtiyaç sahiplerine bir destek daha oluşturulması ve yasa dışı kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor.

UYGULAMA KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Yaklaşık 4 milyon haneyi ilgilendiren gelişmenin kısa süre içinde hayata geçirilmesi ve vatandaşların bu desteği kullanmaya başlaması bekleniyor. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara da ihtiyaçlarının giderilmesi adına çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından benzer adımlar atılması bekleniyor. Destekler yerel yönetimler ve hükümet kurumları tarafından da gerçekleştirilebiliyor ve detaylı bilgiler paylaşılıyor.

SONRAKİ HABER