Enflasyon rakamları açıklandı! Doktor, hemşire, ebe, sağlık personeli 2024 maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu milyonlar tarafından merakla beklenen enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan veriler ışığında memur meslek gruplarının yılın geri kalanında alacakları maaşların güncel halleri de öğrenilmiş oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı! Doktor, hemşire, ebe, sağlık personeli 2024 maaşları

2024 yılının ilk 6 ayında memurların alacakları maaşlar yıl başında belirlenirken, yılın ikinci yarısında alınacak rakam için ise Haziran ayı beklenmişti. İlk 6 aylık zaman diliminde fiyat artışları ve hayat pahalılığı sonrasında memurlar kendilerini tatmin edecek bir rakam istediklerini ifade etmişlerdi.

BEKLENEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu gelişmelere ek olarak hükümet kanadından ise memur ve emeklilere uygulanan yılının ikinci yarısında zam sisteminin uygulanacağını ifade etmişti. Asgari ücrete ise her hangi bir güncelleme gündeme gelmemişti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YENİ MAAŞLARI

Kamuoyunu ikiye bölen açıklamaların ardından gözler memurların ve emeklilerin alacakları maaş miktarlarına çevrilmişti. Uzun zamandır üzerinde tartışılan konu cevaplandı ve güncel oranlar kamuoyu ile paylaşıldı.

TÜİK'in saat 10:00'da açıkladığı rakamlara göre ülkemizde Haziran ayında enflasyon yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. Bu verilerden sonrasında memurlar içerisinde yer alan doktor, hemşire ve ebe gibi mesleklerin alacağı güncel maaş miktarı belli oldu.

Uzman Doktor 1/4 Zam sonrası tahmini maaş (Temmuz-Aralık dönemi): 66.174 TL

Üniversite mezunu Hemşire zam sonrası tahmini maaş (Temmuz-Aralık dönemi): 47.060 TL

Oranların ardından hükümet kanadından ve özel sektörden nasıl açıklamalar geleceği merak ediliyor. Açıklanan oranlardan memnun olanlar olduğu kadar eleştirenlerde oldu.

SONRAKİ HABER