Enflasyon rakamları açıklandı: Ağustos ayı kira zam oranı belirlendi

Temmuz ayı itibariyle sona eren kira zamlarındaki tavan sınırlamasının ardından neler olacağı merak konusu olmuştu. Ev sahipleri sınırlamanın kalkması sonrasında enflasyona göre artış yapmaya başladı.

Enflasyon rakamları açıklandı: Ağustos ayı kira zam oranı belirlendi

Vatandaşların olumsuzluğu günden güne artan ekonomide en çok rahatsız olduğu konuların başında barınma geliyor. Bir ev fiyatının asgari ücret seviyelerinde olması insanların bu konuda önlem alınması isteğini beraberinde getirmişti.

UZUN ZAMAN SÜREN KISITLAMA KALDIRILMIŞTI

Hükümet kanadından ise pandemi döneminde getirilen kira atış oranındaki yüzde 25 sınırlamasını yeniden uzatmama kararı gelmişti. Kiracıların memnun olmadığı bu gelişme sonrasında ev sahipleri enflasyona göre artış yapabilme hakkına sahip oldu.

TÜİK'in yeni haftanın ilk gününde Temmuz ayı enflasyon oranlarını açıklaması sonrasında merak edilen konulardan birisi de kira artış oranının Ağustos'ta ne kadar olacağı olmuştu.

KİRACILARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Sözleşmesi biten ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren oran Ağustos ayı için yüzde %65,93 oldu. Basit bir hesaplama ile 10 bin TL kira ödemesi yapan bir kişi yeni sözleşmede maksimum 16. 593 TL ödemek zorunda olacak. Kira piyasasında rakamları çok daha yükseğe çekmesi beklenen gelişmenin ilerleyen dönemlerde nasıl seyredeceği merak konusu oldu. Açıklanan veriler ise kısa sürede günün en önemli ekonomik gelişmesi olmayı başardı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER