Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sözleşmeli personel alınacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamu işçi alımı üzerinden yeni bir personel alım duyurusu geldi. Enerji ve Tabii Kayaklar Bakanlığı’na sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sözleşmeli personel alınacak

Yapılacak olan personel alımında başvuru şartları ve ilan detayları belli oldu. KPSS puanı 70 ve üzeri olan adayların başvurabileceği sözleşmeli personel alımında toplam da 6 kişinin işe alınacağı belirtildi.

Sözleşmeli bilişim personeli için adayların KPSS ve YDS puanının olması gerektiği belirtildi. Adaylar alım yapılacak ilanlardan sadece bir tanesine başvuru yapabilecekler. Sınav puanı en yüksek olan adaydan en düşük olan adaya kadar yapılan sıralama baz alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için genel şartlar şu şekilde:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinde genel şartları taşımak
  • Belirtilen bölümlerden mezun olmak
  • Mesleğe göre istenilen mesleki tecrübeye sahip olmak
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ile güvenlik hakkında bilgi sahibi olmak. Bunu da belgeleyebilmek
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlığın sözleşmeli bilişim personel alımına başvurmak isteyenler için başvuruların 2 Eylül tarihinde başlayacağı ve 13 Eylül tarihine kadar devam edeceği belirtilmektedir. Adaylar başvurularını e-Devlet Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım üzerinden yapabilir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sözleşmeli personel alınacak

Başvurusu olumlu olan adaylar için görüşme ve mülakat yapılacak. Eksik belge teslim eden adayların başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı açıklandı. Yapılacak alımda her aday en fazla 1 bölüme başvuru yapabilecek.

Yayımlanan ilanda başvuru yapanlar için KPSS puanı olmaya ya da belge ibraz etmeyen adayların KPSS puanlarının 70 olarak ele alınacağı YDS puanının 0 olarak hesaplanacağı açıklandı.

Puan hesaplaması sonrasında KPSS puanının yüzde 70’i, dil puanının yüzde 30’u etkili olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER