Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu uzman yardımcısı sınav duyurusunu yayımladı!

4 Mart tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanları çerçevesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından enerji uzman yardımcısı alımının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu uzman yardımcısı sınav duyurusunu yayımladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yüksek maaşla çalışmak isteyenlere ilan duyuruldu! Yapılan son açıklamalara göre Enerji Uzman Yardımcısı kadrosu için toplamda 25 personel alımının gerçekleştirileceği öğrenildi. Bu nedenle ilan üzerinden vatandaşlar tarafından nasıl başvuru yapılabileceği gibi şart ve detayları da araştırmaya başladı.

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU 25 UZMAN YARDIMCISI ALACAK!

Yayımlanan ilana göre alımın gerçekleştirileceği kadrolar hakkında bilgilendirmeler şu şekilde yapıldı;

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu uzman yardımcısı sınav duyurusunu yayımladı!

Tüm bunlar ile birlikte başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan başvuru şartları şu şekildeydi;

1)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2) Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayinin birinci günü (01 Ocak 2024) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir).

3) ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak ve aşağıdaki tabloda yer alan öğrenim dallar itibarıyla belirlenen puan türlerinden asgari 70 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla giriş sınav duyurusunda yer alan usulle belirlenen sayıda aday arasına girmiş olmak.

Tüm bunların yanı sıra sınavın iki aşamalı şeklinde yapılacağı ifade edildi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak olan kişilerin e-Devlet Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu üzerinden 15 Mart 2024 tarihi ile 24 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri öğrenildi.

SONRAKİ HABER